|
天天带你学
搜名师、科目

操作成功!

操作失败!

首页高考知识点英语知识点16.完型填空记叙文

高考英语知识点

记叙文

绩优堂高考知识点记叙文

考点

记叙文夹叙夹议文议论文说明文

共计63道相关试题精选知识点题

A few years after Mom died, Dad showed up for lunch wearing the soft smile that took over his face whenever he was thinking about her.

“I’ve ___41___ these,” he said, handing me a bag.“She would have wanted you to      ___42___them.”

I opened the bag to find dozens of ___43___ , each one wrapped (包裹)in white tissue paper and bearing Mom’s handwritten words: Stone Harbor, N.J.—8-98.

They were pretty ___44___, but to Mom, they were evidence(证据)of her endlessly magical life.

She was 61 when she collected these shells, already showing ___45___ of the lung disease that would kill her the next year.We didn’t know that then.We just knew something was ___46___and Mom needed an adventure.She___47___dinner and a movie. However, two friends and I had ___48___ideas.We wanted to take her to Jersey Shore, ___49___my working-class mother had been to the ocean only twice.She loved the ___50___.

When I called Mom with our___51___, she was sitting on the couch with her dog Amber on her leg. As soon as I said “Jersey Shore”, she screamed and Amber ___52___the floor.When I told her she’d be able to hear the___53___from her window, she started to cry.

As soon as we got to Stone Harbor, Mom acted like the town mayor (镇长), ___54___ everyone as if they were loyal constituents (选民) .And she spent hours collecting shells on the beach. The morning we___55___, I found her photographing every inch of her bedroom. “I don’t even want to___56___this,” she said.

For a long time, Mom’s shells stayed buried in a drawer.Last month, I ___57___them.I put them where I’m___58___to see them.They ___59___me to live a life like my mother—___60___never lost her sense of wonder.

41、
  • A.enjoyed
  • B.found 
  • C.discussed 
  • D.imagined
42、
  • A.show
  • B.sell  
  • C.use
  • D. have
43、
  • A.letters 
  • B.shells
  • C.cards  
  • D.pictures
44、
  • A.common
  • B.lovely  
  • C.important   
  • D. cheap
45、
  • A.feeling
  • B.mood 
  • C.signs  
  • D.worries
46、
  • A.wrong 
  • B.stupid
  • C.reliable 
  • D. right
47、
  • A.refused 
  • B.hated  
  • C.appreciated  
  • D. suggested
48、
  • A.stranger 
  • B.better  
  • C.simpler 
  • D. ridiculous
49、
  • A.while  
  • B.although 
  • C.because
  • D. unless
50、
  • A.sky 
  • B.trees 
  • C.seashore    
  • D. fields
51、
  • A.dreams
  • B.questions 
  • C.concerns 
  • D.plans
52、
  • A.ran away from
  • B.jumped from 
  • C.sank into 
  • D.fell onto
53、
  • A.ocean  
  • B.music 
  • C.cars  
  • D.birds
54、
  • A.knowing  
  • B.greeting  
  • C.helping 
  • D. praising
55、
  • A.left  
  • B.met 
  • C.waited   
  • D. started
56、
  • A.keep
  • B.regret 
  • C.forget   
  • D. face
57、
  • A.rediscovered
  • B.returned   
  • C.understood     
  • D. received
58、
  • A.unfortunate 
  • B.sure    
  • C.proud  
  • D. sorry
59、
  • A.forbid  
  • B.forgive  
  • C.remind    
  • D. want
60、
  • A.who 
  • B.whom 
  • C.which   
  • D. what
【正确答案】
41:B

42:D

43:B

44:A

45:C

46:A

47:D

48:B

49:C

50:C

51:D

52:D

53:A

54:B

55:A

56:C

57:A

58:B

59:C

60:A

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
All the World Asks

On my first day in a college classroom, I felt like an overgrown child returning to civilization after having been lost in the forest for thirty years.There I sat, ___41___enough to be a father to most of the students in the room, ___42___unconfident enough to be their baby brother.We were crowded elbow (肘部) to elbow, listening to a ___43___who looked even younger than the students.I felt uncomfortable and out of place as the professor carefully___44___what she expected us to learn.As I listened, I couldn’t help but___45___ of my own oldest daughter who was now beginning her first year in___46___, just like me.I remembered how hard I had tried to help build self-confidence in her and my other children.So why did I suddenly feel like a scared ___47___ myself? When I walked out of that classroom, I had serious ___48___ about my ability to make it___49___ college.Not until late that night did my thinking ___50___.It was a long-distance ___51___ from my daughter, my fellow college freshman, that did the trick (起作用).She spoke on the phone about the doubts, worries and anxieties she was___52___.She was certain that she’d never___53___ at college.How___54___her worries sounded.In my most confident parental ___55___, I said, “Doing your best is all the world ___56___.” The next day in class, those words still repeated in my head.When the professor raised a___57___ for the class, nobody, including me, ___58___ to answer.When I looked around at the___59___ and uncertainty on the young faces in that room, I knew___60___ what I had to do: my best.That’s all the world asks.So I raised my hand, and the professor called my name.I spoke.

41、
  • A.big  
  • B.tall  
  • C.old    
  • D.strong
42、
  • A.and  
  • B.so
  • C.or
  • D.yet
43、
  • A.professor 
  • B.teacher 
  • C.lecturer    
  • D.instructor
44、
  • A.showed
  • B.explained
  • C.designed     
  • D.offered
45、
  • A.think
  • B.speak  
  • C.talk  
  • D.hear
46、
  • A.school 
  • B.office 
  • C.classroom
  • D.college
47、
  • A.father   
  • B.parent  
  • C.child  
  • D.son
48、
  • A.fears
  • B.doubts
  • C.opinions  
  • D.ideas
49、
  • A.over 
  • B.on
  • C.with 
  • D.through
50、
  • A.stop  
  • B.turn  
  • C.change  
  • D.continue
51、
  • A.call 
  • B.talk  
  • C.report      
  • D.discussion
52、
  • A.obtaining
  • B.gaining  
  • C.experiencing  
  • D.feeling
53、
  • A.fail    
  • B.succeed 
  • C.win    
  • D.pass
54、
  • A.common  
  • B.ordinary
  • C.regular    
  • D.familiar
55、
  • A.sound
  • B.whisper
  • C.word   
  • D.voice
56、
  • A.hopes 
  • B.asks 
  • C.wants   
  • D.expects
57、
  • A.request  
  • B.problem  
  • C.question   
  • D.demand
58、
  • A.dared 
  • B.preferred
  • C.tried   
  • D.prepared
59、
  • A.sorrow 
  • B.joy
  • C.fear  
  • D.anger
60、
  • A.exactly  
  • B.roughly
  • C.gradually  
  • D.certainly
【正确答案】
41:C

42:D

43:A

44:B

45:A

46:D

47:C

48:B

49:D

50:C

51:A

52:C

53:B

54:D

55:D

56:B

57:C

58:A

59:C

60:A

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
In a Florida library John Blanchard took a book off the shelf. He found himself interested in the  1  penciled in the margin.In the front of the book,he discovered the  2  owner’s name,Miss Hollis Maynell.Later he  3  her address and wrote her a letter introducing himself and inviting her to correspond.The next day he was shipped overseas for  4  in World WarⅡ.

During the next year the two  5  to know each other through the mail.When the day  6 came for him to return from Europe,they scheduled their first  7  —7:00 pm at the Grand Central Station in New York.“You’ll  8  me,”she wrote,“by the red rose I’ll be wearing on my lapel.”

So at 7:00 Blanchard was in the station  9  a girl whose heart he loved,but whose face he’d  10  seen.Just then a pretty young woman  11  a green suit was coming toward him.He was  12  entirely and forgot to notice that she was not wearing a  13  .

Almost uncontrollably Blanchard made one step  14  to her,and then he saw Hollis Maynell.She was standing almost directly behihd the girl.She was well past 50 and had  15  hair.The girl in the green suit was walking quickly away.Blanchard  16  to follow her,and yet longed for the woman whose  17  had truly companioned him.

“I’m Lieutenant John Blanchard,and you must be Miss Maynell.I am so glad you could meet me;may I take you to dinner?”The woman’s face  18  into a tolerant smile.

“I don’t know what this is about,son,”she answered,“but the young lady  19  me to wear this rose on my coat.And she said if you were to ask me out to  20 ,I should go and tell you that she is waiting for you in the big restaurant across the street.She said it was some kind of test!”

1、
  • A.letters
  • B.notes
  • C.secrets
  • D.signs
2、
  • A.secret 
  • B.latter
  • C.familiar 
  • D.previous
3、
  • A.located 
  • B.created 
  • C.remembered  
  • D.made
4、
  • A.business   
  • B.information 
  • C.service  
  • D.knowledge
5、
  • A.grew
  • B.decided
  • C.chose
  • D.agreed
6、
  • A.frequently 
  • B.constantly  
  • C.instantly  
  • D.finally
7、
  • A.discussion  
  • B.meeting 
  • C.negotiation 
  • D.bargain
8、
  • A.support 
  • B.know 
  • C.recognize
  • D.understand
9、
  • A.looking for  
  • B.finding out  
  • C.running after
  • D.talking to
10、
  • A.already 
  • B.hardly   
  • C.ever 
  • D.never
11、
  • A.on  
  • B.in  
  • C.at   
  • D.for
12、
  • A.puzzled  
  • B.excited 
  • C.attracted  
  • D.embarrassed
13、
  • A.rose 
  • B.ring  
  • C.watch     
  • D.necklace
14、
  • A.higher 
  • B.farther 
  • C.slower
  • D.closer
15、
  • A.black
  • B.gray 
  • C.long 
  • D.thick
16、
  • A.refused 
  • B.managed 
  • C.desired
  • D.attempted
17、
  • A.spirit  
  • B.courage 
  • C.dream  
  • D.power
18、
  • A.shortened 
  • B.lengthened 
  • C.deepened  
  • D.broadened
19、
  • A.ordered 
  • B.begged 
  • C.forced 
  • D.warned
20、
  • A.hospital 
  • B.school 
  • C.dinner 
  • D.church
【正确答案】
1:B

2:D

3:A

4:C

5:A

6:D

7:B

8:C

9:A

10:D

11:B

12:C

13:A

14:D

15:B

16:C

17:A

18:D

19:B

20:C

【答案详解】

1、     根据他在书中所发现的内容可知,他对书中空白处的记录(notes)感兴趣。

2、       此处指这本书先前的(previous)那个主人,所以才会出现下文写信联系的情节。

3、    后来,他查明(located)她住处的地址,这和下文中的wrote her a letter是联系起来的。

4、       联系下文中提到的二战可知,第二天,他就乘船到海外服役了(service)。

5、      结合句中的 through the mail等信息可知,在接下来的一年里,他们两个通过信件开始慢慢(grew)相互了解。

6、   下文提到他们约定见面,所以此处指他从欧洲回来的这一天终于(finally)到来了。

7、    联系后面的“7:00 pm at the Grand Central Station in New York”可知,他们确定了第一次见面(meeting)的时间和地点。

8、    由于是第一次见面,所以要确定认出对方的方法:通过佩戴红色的玫瑰花,对方能够认出(recognize)她。

9、     根据他们约定的时间、地点,七点的时候,布莱查德就在车站寻找(looking for)一位女孩。run after意为“追求”。

10、    上文提到这是他们第一次会面,因为他们以前从来没有(never)见过面。

11、     in a green suit用作定语,修饰a pretty young  woman,意思是:一位穿着绿色套装的美丽的年轻女士。

12、 由下文中的“forgot to notice that she was not wearing a   13  ”可知,他完全被迷住(attracted)了。

13、    上文提到领子上要戴一朵玫瑰花,可是他忘记去注意她没有戴玫瑰花(rose)了。

14、    根据上一段最后一句可知,布莱查德被迷住了,所以不由自主地向她走近(closer)一步。

15、    联系生活常识可知,那位女士都五十多岁了,所以头发也都变得灰白(gray)。

16、   上文描述了布莱查德被吸引住的情景,所以他想要(desired)跟随着她走。

17、    然而他还渴望得到心灵(spirit)已经陪伴着他的那个女人,因为他看到了戴玫瑰花的那个女人。

18、  他做了自我介绍之后要带Miss Maynell去吃饭,所以这个女人的脸上绽放(broadened)出了的笑容。

19、  根据上文中的“I don’t know what this is about”可知,这位女士并不了解情况,但是那位年轻的女士祈求(begged)她在外套上戴上这朵玫瑰花。

20、    此处仍然是引用女士的话语:她说如果你打算带我出去吃饭 (dinner)的话,我就会告诉你她正在街道对过的大饭店里等你。

【语篇导读】

通过偶然的机会,布莱查德和美奈儿取得了联系,之后他便去欧洲服役。一年来,他们鸿雁传书,陷入爱河,终于有一天他们迎来了第一次见面的日子……

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
Several years ago I worked in Downtown Denver on the 16th Street Mall.The Mall is a good place,where people feel  1  expressing themselves.You will see teenagers with spiky hair and leather clothing on the Mall,side by side with businessmen in suits.Musicians  2  on the corners for donations,and  3  and clerks hurry through the streets,anxious to get to court.

But,in the midst of the  4  gatherings,there was one mall resident that  5  could quite like.He was a  6  man,tall and about 215 lbs,and he spent every lunch hour roller skating through the Mall.Quite a spectacle(风景),  7  this man didn’t seem to even  8  the trouble he was causing.He skated  9  on,smiling,lost in his fantasy.

I still  10  that man sometimes.I don’t know what his  11  was like.But I do know that for a short time,each day,in his  12  ,he was a beautiful ballerina on skates.And that’s exactly what he  13  to be.

Imagination and fantasy can play a(n)  14  role in achieving the things we fear.Children  15  this very well.Fred Epstein,in his book   16  the story of Matthew,a four-year-old boy with a tumor.He  17  several surgeries and a whole lot of pain by mastering his imagination.

The power of imagination need not be kept for the  18  .We all have the power to use our fantasies to attempt things we never thought  19  ,to stand things that seem unendurable,and to go where we  20  believed we could. Motivational speakers call it“imagery”.And I prefer Walt Disney’s interpretation(理解):“If you can dream it,you can do it.”

1、
  • A.uneasy   
  • B.embarrassed 
  • C.comfortable  
  • D.proud
2、
  • A.stay  
  • B.perform  
  • C.argue
  • D.quarrel
3、
  • A.lawyers 
  • B.workers 
  • C.teachers  
  • D.students
4、
  • A.same  
  • B.important  
  • C.regular 
  • D.various
5、
  • A.somebody 
  • B.nobody 
  • C.everybody 
  • D.anybody
6、
  • A.little 
  • B.small
  • C.large  
  • D.rich
7、
  • A.but  
  • B.and
  • C.or    
  • D.so
8、
  • A.enjoy 
  • B.remove  
  • C.choose 
  • D.notice
9、
  • A.angrily
  • B.luckily   
  • C.happily 
  • D.sadly
10、
  • A.look after 
  • B.think of    
  • C.search for   
  • D.rely on
11、
  • A.life 
  • B.hope 
  • C.plan 
  • D.idea
12、
  • A.office  
  • B.promise    
  • C.dream 
  • D.mind
13、
  • A.agreed 
  • B.pretended   
  • C.wanted  
  • D.begged
14、
  • A.important  
  • B.strange   
  • C.ordinary   
  • D.negative
15、
  • A.receive 
  • B.know  
  • C.accept 
  • D.dislike
16、
  • A.keeps  
  • B.shows  
  • C.introduces
  • D.tells
17、
  • A.avoided   
  • B.hated   
  • C.stood 
  • D.escaped
18、
  • A.children 
  • B.women  
  • C.adults
  • D.men
19、
  • A.reasonable
  • B.possible 
  • C.necessary 
  • D.popular
20、
  • A.always 
  • B.often   
  • C.usually 
  • D.never
【正确答案】
1:C

2:B

3:A

4:D

5:B

6:C

7:A

8:D

9:C

10:B

11:A

12:D

13:C

14:A

15:B

16:D

17:C

18:A

19:B

20:D

【答案详解】

1、  根据“The Mall is a good place”可以推知,人们在这里自由自在地(comfortable)表现自己,不管年龄、职业、身份等。uneasy “不自在的”;embarrassed “尴尬的”;proud “自豪的”。

2、    此处指音乐家在拐角处演奏(perform),很明显,stay,argue,quarrel的意思和语境不符。

3、   联系句中的“get to the court”等信息,说明这里指律师(lawyers)和职员,而不是指“工人”、“老师”或“学生”。

4、       根据第一段的内容可知,街道上有各种各样的(various)聚会。same“相同的”;important“重要的”;regular“常规的;定期的”。

5、    结合下文中“the trouble he was causing”可知,有一个没有人 (nobody)喜欢的居民。somebody,everybody,anybody的意思都和文章的意思不一致。

6、 根据句中提到的身高和体重可知,他是一个很高大(large)的人。很明显,little,small和rich的意思和语境不符。

7、      根据句子的意思,此处表示转折意义,而不是并列、选择或因果关系。

8、      他似乎没有注意到(notice)他所引起的麻烦。enjoy“享受”;remove“移除”;choose“选择”。

9、     根据句中的smiling等信息可知,他很高兴地(happily)溜冰,此处没有“生气地、幸运地或伤心地”的语境。

10、  现在作者仍不时地想起(think of)那个人。look after“照顾”;search for“寻找”;rely on“依靠”。

11、    根据上下文的意思可知,作者不知道他的生活(life)是什么样子的。hope“希望”;plan“计划”;idea“想法”。

12、   在他的心里(mind),他是最美的冰上芭蕾舞星。office“办公室”;promise“许诺”;dream“梦想”。

13、  联系上文可知,那恰好是他想(wanted)成为的。这里语境中没有“同意”、“假装”或“祈求”之意。

14、    此处是对上文的总结:想象和幻想在取得我们所担心的成就方面起着重要的(important)作用。strange“奇怪的”;ordinary“普通的”;negative“消极的”。

15、     根据下文的意思可知,孩子们对这一点非常了解(know)。receive“收到”,accept“接受”,dislike“不喜欢”,皆不符合语境。

16、    根据句中的the story可知,此题选tell,意为“讲故事”。keep,show,introduce的意思和上下文的语境不符。

17、       借助想象,他忍受(stood)住了许多次手术和痛苦。avoid“避免”;hate“痛恨”;escape“逃脱”。

18、   根据上文中的“Children  15  this very well.”可知,此处指孩子们,而不是指“女士”、“成人”或“男士”。

19、     我们都借助幻想去尝试我们从来不认为可能的(possible)事情。reasonable“合理的”;necessary“必要的”; popular“流行的”。

20、 去我们从来都不(never)认为我们能去的地方。always,often和usually都表示肯定意义,故都和语境不符。

【语篇导读】

作者看到一个年轻人在街上溜冰,他投入的样子让作者深受触动。在作者看来,有梦想,就能成功。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
Christina has great compassion on kittens who have no home.She goes out to  1  kittens from the wild.She cares for them,makes sure they are  2  and finds good homes for them.

One very special kitten  3  came into her life.Her name is Savannah.When Christina found Savannah she was not in good  4  .She was dirty,afraid and unhealthy.As with all 5 kittens,Christina takes them into her home,cleans and feeds them.  6  they have reached 2 pounds,she takes them to the vet where they are  7  .I remember this day well. Christina had called with  8  when she found out Savannah had tested positive for FIV. It’s a disease  9  is similar to AID’S.

Not doing much  10  than the day Christina found her, Savannah had stopped eating and began loosing a lot of  11  . You could see the bones through her thin skin.Finally she stopped walking and  12  altogether.Many would consider this a losing  13  .Christina would spend nights holding Savannah,simply  14  to make her feel better.In a short time,Savannah began to 15  a little weight,and start walking again.  16  ,Savannah had just recently been tested again.This time she came up negative for FIV.

There is no  17  in my mind that Savannah will have a better life because of Christina.I also know that Christina herself will have a better life because of Savannah.I have read a lot of  18  stories,but this one,the one I have been able to write,will  19  with me forever.It reminds me that love and compassion do make a difference,and  20  give up on someone or something you believe in.

1、
  • A.attend 
  • B.rescue
  • C.follow 
  • D.protect
2、
  • A.strong
  • B.clever 
  • C.brave  
  • D.healthy
3、
  • A.recently  
  • B.finally  
  • C.immediately  
  • D.quickly
4、
  • A.form  
  • B.direction 
  • C.situation 
  • D.spirit
5、
  • A.old     
  • B.new 
  • C.young  
  • D.big
6、
  • A.Though  
  • B.Because  
  • C.Until  
  • D.Once
7、
  • A.tested  
  • B.treated 
  • C.injured  
  • D.found
8、
  • A.happiness
  • B.loneliness  
  • C.sadness  
  • D.kindness
9、
  • A.this 
  • B.that  
  • C.it
  • D.there
10、
  • A.worse 
  • B.faster
  • C.earlier  
  • D.better
11、
  • A.weight  
  • B.height  
  • C.strength   
  • D.energy
12、
  • A.moving  
  • B.hearing 
  • C.eating  
  • D.touching
13、
  • A.quarrel  
  • B.battle  
  • C.argument
  • D.race
14、
  • A.refusing  
  • B.pretending
  • C.preparing
  • D.trying
15、
  • A.gain  
  • B.avoid  
  • C.lose   
  • D.keep
16、
  • A.For example 
  • B.In fact   
  • C.What’s more
  • D.By the way
17、
  • A.excuse 
  • B.doubt  
  • C.possibility   
  • D.belief
18、
  • A.interesting 
  • B.simple 
  • C.difficult
  • D.inspirational
19、
  • A.live 
  • B.work  
  • C.play  
  • D.study
20、
  • A.always  
  • B.often 
  • C.never  
  • D.hardly
【正确答案】
1:B

2:D

3:A

4:C

5:B

6:D

7:A

8:C

9:B

10:D

11:A

12:C

13:B

14:D

15:A

16:C

17:B

18:D

19:A

20:C

【答案详解】

1、    根据首句“Christina has great compassion on kittens who have no home.”可知,她从外面拯救(rescue)小猫。

2、     她照顾它们,确保它们是健康的(healthy),然后把它们送给好的家庭。

3、      根据下文的语境可知,此处指最近(recently)有只小猫走进了她的生活。finally“最后”;immediately“立刻”;quickly“很快地”。

4、    联系下文“She was dirty,afraid and unhealthy.”可知,小猫的处境(situation)不好。此处不是指“形式”,“方向”,而spirit仅指精神状态。

5、     她通常是把所有的新发现的(new)猫带回家,而不是仅带老的、小的或大的,这样选项A、C和D都和语境不符。

6、     一旦(Once)达到2磅重,她就带小猫去兽医那里做检查。此处once引导条件状语从句。though表示让步;because表示原因;until表示时间。

7、    根据下一段中的“Savannah had just recently been tested again”可知,此处指找兽医给猫做检查(tested)。此处的语境不是“治疗”;injured和found的意思不符合语境。

8、     知道小猫有病,她当然是感到伤心(sadness)。此处没有“高兴”,“孤独”或“善心”之意。

9、     这种疾病与艾滋病相似,此处that引导定语从句。显然,this,it和there在结构和意思方面都是错误的。

10、    根据下文的“Savannah had stopped eating and began loosing a lot of …”可知,它的病情并没有见好 (better)。选项中worse,faster和earlier的意思和语境不符。

11、    它不再进食,所以体重(weight)减轻了。height“高度”;strength “力量”;energy“能量”。

12、   根据本段提到的情况,结合选项可知,此处指进食(eating)和行走都停止了。move“移动”;hear“听力”;touch “触摸”。

13、     许多人认为这是一场必输的战争(battle),此处指拯救小猫这件事情。文章中没有“争吵”、“争论”或“比赛”的语境。

14、     她整晚上抱着Savannah,努力(trying)使它变好。refuse“拒绝”;pretend“假装”;prepare“准备”。

15、   此处指Savannah的情况好转,所以是增加(gain)了一些体重。此处不是“避免”、“失去”或“保持”之意,故B、C和D三项不对。

16、  还有(What’s more),又对Savannah进行了检查。for example“例如”;in fact“事实上”;by the way “顺便说”。

17、   “我”毫不怀疑(no doubt),因为Christina小猫会有一个更好的生活。excuse“借口”;possibility“可能性”;belief“信念”。

18、  联系作者所写的本篇文章可知,作者读过许多鼓舞人心的(inspirational)故事。很明显interesting,simple,difficult的意思和语境不符。

19、   句意:“我”写的这个故事将永远和“我”在一起。此处不是指“工作”,“玩耍”或“生活”。

20、  爱和热情会产生巨大的影响,永远不要(never)放弃你所相信的东西。always,often和hardly的意思和语境不符。

【语篇导读】

由于克里斯汀娜的悉心照顾,小猫莎娃娜在不断地恢复,同时莎娃娜也给克里斯汀娜带来生活的愉悦。爱和同情总能使事情有所不同,所以请坚定你的信念吧。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
I have been a professional caregiver for twenty years.I'm always amazed how sorrow and pain can bring such  1  gifts as wisdom,patience,insight and love.  2  ,we often get so caught up in the daily necessities and routines that we forget or  3  the very things that can bring us  4 and teach us many valuable lessons.

I was hired to care for a very  5  lady.I was to prepare meals for her,make sure she took her medication  6 ,do light housekeeping,and provide transportation to and from the market and her doctor’s appointments.All of these  7  were important and necessary so that she could remain living independently.Our focus was just that—  8  her to remain independent.

It was on a cold rainy night,she had  9  crawled into bed,and she turned her little head and smelled her pillow.I  10  tears running from her eyes.She looked up at me and said,“It’s been such a long time  11  I’ve had clean sheets;I love the  12 of fresh clean sheets.I couldn’t  13 the sheets myself any more.Thank you so much for changing my sheets.”

Such a simple  14  as smelling clean sheets brought such great joy to her life.That was the day I learned  15   care.The next day we sat down and  16  what was important to her,what she liked,and how she had done things all these years.She was the  17  in my life.I never knew how much I would enjoy and learn from her  18  her life experiences with me.

I’m so  19  for the lessons I have learned—the lessons I almost  20   because I forgot to slow down to look and see the beauty that was right in front of me.

1、
  • A.expensive 
  • B.artificial  
  • C.wonderful  
  • D.authentic
2、
  • A.However 
  • B.Therefore  
  • C.Besides
  • D.Moreover
3、
  • A.value
  • B.polish  
  • C.acquire   
  • D.ignore
4、
  • A.money 
  • B.joy  
  • C.anger
  • D.wealthy
5、
  • A.special 
  • B.honest 
  • C.royal
  • D.smart
6、
  • A.constantly    
  • B.swiftly 
  • C.properly  
  • D.deliberately
7、
  • A.sections 
  • B.tasks   
  • C.disagreements
  • D.consequences
8、
  • A.persuading 
  • B.ordering 
  • C.warning  
  • D.helping
9、
  • A.just   
  • B.even   
  • C.also  
  • D.still
10、
  • A.observed  
  • B.watched  
  • C.noticed  
  • D.felt
11、
  • A.before
  • B.since  
  • C.until 
  • D.when
12、
  • A.style 
  • B.size 
  • C.color   
  • D.smell
13、
  • A.make  
  • B.repair 
  • C.change  
  • D.keep
14、
  • A.pleasure 
  • B.chance 
  • C.friendship
  • D.kindness
15、
  • A.unfortunate  
  • B.unconditional 
  • C.uncertain 
  • D.unreasonable
16、
  • A.searched for
  • B.put forward  
  • C.suffered from  
  • D.talked about
17、
  • A.burden 
  • B.company  
  • C.sunshine 
  • D.colleague
18、
  • A.sharing   
  • B.comparing   
  • C.dividing  
  • D.recalling
19、
  • A.powerful 
  • B.peaceful  
  • C.harmful 
  • D.thankful
20、
  • A.accepted  
  • B.missed     
  • C.understood  
  • D.caught
【正确答案】
1:C

2:A

3:D

4:B

5:A

6:C

7:B

8:D

9:A

10:C

11:B

12:D

13:C

14:A

15:B

16:D

17:C

18:A

19:D

20:B

【答案详解】

1、      根据句中的wisdom,patience,insight和love可知,我总是会对伤心和痛苦给我们带来的美好(wonderful)礼物而感到震惊。

2、       本题考查逻辑关系。然而(However),我们经常忙于日常事务。此处与上文意思形成转折。

3、     此处or并列的语境应该是一致的,我们会忘记或者忽视(ignore)一些能给我们带来快乐的东西。

4、      后面“many valuable lessons”说明,这些东西能够给我们带来快乐(joy),也给我们许多有价值的教训。

5、     结合下文对该女士的介绍可知,作者受雇于照顾一位特别的(special)女士。

6、    作者还要保证她正确地(properly)服药,这和下文中的her doctor’s appointments在语境上是一致的。

7、    此处指上文作者需要做到的事情。所有这些任务(tasks)都很重要,以便她能够独立地生活。

8、      该句是对上文的一个总结:我们的主要工作就是帮助 (helping)她能够独立生活。

9、  根据下文中的“she turned her little head and smelled her pillow”可以推知,在一个寒冷且下雨的晚上,她刚刚(just)上床。其他三项不合语境。

10、  下文中的“She looked up at me”说明作者和她在一起,所以作者注意到(noticed)泪水从她的眼里流了出来。

11、       本题考查逻辑关系。自从(since)她有干净的床单以来已经有好长时间了,此处since。说明时间。

12、    她喜欢清新干净的床单的味道(smell),此处和上文中的“smelled her pillow”语境一致。

13、    根据下文中的“Thank you so much for changing my sheets.”可知,她现在不能更换(change)床单。

14、    联系上一段最后一句可知,就连闻干净的床单这么简单的一件乐事(pleasure)都给她带来如此大的快乐。

15、   此时作者体会到关心别人给别人带来的愉悦。就是在那一天,作者学会了无条件的关心(unconditional care)。

16、  根据上文中的“The next day we sat down”和下文所涉及的内容可知,第二天,作者和她坐在一起谈论(talked about)什么对她来说是重要的话题等。

17、    结合下文中的“I never knew how much I would enjoy and learn from her.”可知此处指她就是作者生活中的阳光(sunshine)。

18、    此处指本段第三句中她们谈到的内容,与她分享(sharing)她的生活经历,作者感到很高兴。

19、   根据后面原因状语从句的意思可知,作者对能够学习到这些教训感到如此感激(thankful)。

20、    此处语境指作者几乎错过的(missed)教训,因为作者忘记了放慢脚步欣赏眼前的美景。

【语篇导读】

作者受雇于一位特别的女士,每天要帮助她洗衣、做饭、购物、服药等。一件干净清爽的床单竟然使她兴奋不已;同时作者很高兴与她分享生活的经历。由此作者明白:我们过去错过了很多就在我们眼前的美丽景色。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
I couldn’t quite summon up the power of positive thinking Monday.I would be tied up in meetings the next two days and I was having serious doubts  1  I’d be able to get everything done for the June issue deadline Thursday.At home Monday night,I sat down on my sofa with my  2  after dinner and went back to work,virtually.I finished  3  the last story for June,read it  4  and hit save.“Now I can breathe a little easier”,I thought,feeling some of my  5  return.

I clicked over to my email to  6  the story to Keren, our copy chief,so she’d have it first in the  7  .Only I couldn’t. I'd  8  my Internet connection.My digital cable modem, which  9  has four blinking green lights,was ominously dark.I called the cable company’s 24–hour helpline.The tech tried several different ways to  10  my modem remotely.Still nothing.“I have to  11  you to a higher level of technical assistance,”he said,“and I’ll give you the  12 appointment available Friday afternoon.”No  13  for four days!There went my positive attitude.

More than I thought,as it turned out.Sure,I had to  14  longer hours at the office since I couldn’t wrap up things from home.But when I left work,I could just  15  and relax at home.I watched TV without feeling  16  to catch up on emails or my coworkers’blogs during commercials.  17  wandering the web and losing track of hours and hours,over those four days I made dinner from scratch twice,finished reading a(n)  18  ,and even wrote some long overdue thank- you notes.I wouldn’t have if my modem hadn’t  19  .Being disconnected from the Internet  20  made me feel more connected with what I was doing in the moment.

1、
  • A.why 
  • B.whether 
  • C.when
  • D.where
2、
  • A.television 
  • B.camera  
  • C.cassette 
  • D.laptop
3、
  • A.editing 
  • B.summarizing  
  • C.copying  
  • D.printing
4、
  • A.on 
  • B.out
  • C.over 
  • D.up
5、
  • A.positivity 
  • B.attitude   
  • C.negativity
  • D.courage
6、
  • A.enjoy
  • B.accept
  • C.receive
  • D.send
7、
  • A.afternoon  
  • B.morning  
  • C.evening 
  • D.week
8、
  • A.separated  
  • B.changed  
  • C.1ost  
  • D.repaired
9、
  • A.usually
  • B.hardly 
  • C.seldom 
  • D.often
10、
  • A.retell  
  • B.review 
  • C.restart 
  • D.rearrange
11、
  • A.remove  
  • B.transfer   
  • C.throw 
  • D.transform
12、
  • A.latest
  • B.best  
  • C.worst
  • D.earliest
13、
  • A.Internet 
  • B.opportunity  
  • C.activity 
  • D.business
14、
  • A.cost 
  • B.save
  • C.spend
  • D.waste
15、
  • A.turn back 
  • B.sit back 
  • C.step back  
  • D.1ook back
16、
  • A.astonished
  • B.frightened 
  • C.embarrassed 
  • D.compelled
17、
  • A.Instead of  
  • B.Except for
  • C.In spite of  
  • D.According to
18、
  • A.order
  • B.humor  
  • C.novel  
  • D.joke
19、
  • A.built 
  • B.died 
  • C.existed 
  • D.appeared
20、
  • A.happily  
  • B.luckily 
  • C.sadly
  • D.surprisingly
【正确答案】
1:B

2:D

3:A

4:C

5:A

6:D

7:B

8:C

9:A

10:C

11:B

12:D

13:A

14:C

15:B

16:D

17:A

18:C

19:B

20:D

【答案详解】

1、        根据句中的动词doubts可知,“我”怀疑是否(whether)能在截止日期前把一切事情做好。

2、        联系下文中的hit save(点保存)等信息可知,晚饭后,作者坐在笔记本电脑(laptop)旁边。

3、    由本句中的 the last story等语境可知,此处指“编辑完最后一篇故事”。

4、      作者读完(read over)了一遍,然后点击保存。此处描述连续发生的动作。

5、     作者应该做的事情做完了,所以能喘口气了,感到积极性(positivity)又回来了。attitude“态度”;negativity“消极性”;courage“勇气”。

6、    第一段提到写完了故事,所以此时作者想通过电子邮件把故事发(send)给Keren。

7、   根据上文中的Monday night可知,此处指第二天早晨(morning)。

8、     下文中的“My digital cable modem,which  9  has four blinking green lights,was ominously dark.”说明,作者失去(lost) 了网络连接,即断网了。

9、      如果网络正常连接的话,数字调制解调器通常(usually)有四个绿灯闪亮。

10、     网络断开了,技术人员尝试了多种办法试图重新启动(restart)调制解调器。

11、    该句的意思是:我不得不让你接受更高水平的技术援助。其中transfer是及物动词,有“调动,调换”之意。

12、   下文中的“There went my positive attitude.”说明作者的心情,可见技术人员最早(earliest)给作者约定修理的时间是在周五下午。

13、    暂时没法连接网络,所以此处的语境是“四天没有网络!”。

14、     作者不得不在办公室里度过(spend)更多的时间,因为不能把事情带回家做。其他选项不合语境。

15、   家里没有网络,所以作者只好在家闲着(sit back)。turn back“转身”。

16、      家里的网络没有修好,所以作者看电视,而不用被迫(compelled)处理电子邮件。

17、   作者不能在家里工作了,所以不是(Instead of)浏览网页让大量的时间流逝,而是做做饭、读读书。

18、    在这四天里,作者在家里做饭,阅读了一部小说(novel),此处叙述在没有网络的情况下作者的生活。

19、     如果不是调制解调器崩溃(died),作者也就做不了这些事情了,此处是对上文的总结。

20、     在作者看来,没有网络,他却做了好多有意义的事情,所以网络断开使作者出乎意料地(surprisingly)感到和更多的东西产生了联系。

【语篇导读】

作者的网络连接出了问题,技术人员说要过几天才能修好,这让作者顿时感到很失落。在这几天里,作者业余时间在家里无法继续加班工作,可是却收获了轻松和友情。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
When it is Tom’s turn for a cut,Mr Smith places a wooden board covered with a piece of red 1eather across the arms of the chair,so that the barber doesn’t have to bend to cut the boy’s hair.

“Hey,young man,you’re    1  ,you won’t need this soon,you’ll be able to sit in the chair.”the barber says.

“Wow,” says Tom,turning round to look at his dad.“Dad,Mr Smith said I could be sitting in the chair soon,not just on the  2  !”

“So I hear,”his father replies.“I expect Mr Smith will start  3  me more for your hair then.”

In the  4  Tom sees a little head sticking out of a long nylon cape.Occasionally he  5  glances at the barber as he works.He smells a(n)  6  of smelly sweat and aftershave as the barber moves around him,combing and cutting.

Tom feels like he is in another world,  7  except for the sound of the barber’s shoes rubbing on the plastic carpet and the  8  of his scissors.In the  9  from the window he could see through the window,a few small clouds moved slowly through the frame,moving to the  10  of the scissors’ click.

Sleepily,his eyes dropping to the front of the cape where his hair  11  softly as snow and he  12  sitting in the chair just like the men and older boys,the special  13  left leaning against the wall in the corner.

When Mr Smith has  14  ,Tom hops down from the seat.  15  ,he sees his own thick,  16 hair mixed among the browns,greys and blacks of the men who have sat in the chair before him. For a moment he wants to reach down and 18  the broken blonde hair,to  18 them from the others,but he does not have time.

They reach the pavement outside the shop.“I tell you what,boy,let’s get some fish and chips to take home,  19   your mum from cooking tea,”says Tom’s dad.

Tom is excited and catches his dad’s hand.He is surprised to find,warming in his father’s palm,a handful of his own  20  .

1、
  • A.building up 
  • B.sending up  
  • C.bringing up  
  • D.shooting up
2、
  • A.desk  
  • B.board 
  • C.couch   
  • D.sofa
3、
  • A.paying
  • B.blaming   
  • C.charging  
  • D.accusing
4、
  • A.mirror
  • B.book
  • C.shelf 
  • D.catalogue
5、
  • A.steals
  • B.discovers 
  • C.returns
  • D.transforms
6、
  • A.lack  
  • B.memory 
  • C.mixture 
  • D.expression
7、
  • A.helpless   
  • B.noiseless 
  • C.fearless
  • D.thoughtless
8、
  • A.control
  • B.direction  
  • C.effect 
  • D.click
9、
  • A.immigration   
  • B.opposition
  • C.reflection 
  • D.assumption
10、
  • A.rhyme  
  • B.trail  
  • C.pattern
  • D.sound
11、
  • A.falls
  • B.covers  
  • C.melts
  • D.explodes
12、
  • A.considers 
  • B.succeeds 
  • C.approves 
  • D.imagines
13、
  • A.package  
  • B.bench
  • C.scissors  
  • D.carpet
14、
  • A.treated  
  • B.compromised    
  • C.finished  
  • D.entertained
15、
  • A.Looking into   
  • B.Looking forward  
  • C.Looking up
  • D.Looking down
16、
  • A.blonde
  • B.red
  • C.black 
  • D.white
17、
  • A.send for
  • B.find out 
  • C.gather up  
  • D.show off
18、
  • A.punish 
  • B.separate
  • C.deliver 
  • D.confirm
19、
  • A.persuade 
  • B.save 
  • C.excuse
  • D.relax
20、
  • A.money 
  • B.tip  
  • C.fish 
  • D.hair
【正确答案】
1:D

2:B

3:C

4:A

5:A

6:C

7:B

8:D

9:C

10:D

11:A

12:D

13:B

14:C

15:D

16:A

17:C

18:B

19:B

20:D

【答案详解】

1、 根据下文中的“Mr Smith said I could be sitting in the chair soon”等语境可知,理发师的意思是指汤姆在不断长大(shooting up)。其中bring up意为“培养,抚养”。

2、第一段中的“Mr Smith places a wooden board”说明,汤姆不用坐在木板(board)上面。

3、 汤姆长大了,理发的费用也会增多,所以父亲预料史密斯先生也要索要(charge)更多的费用了。

4、 根据常识可知,汤姆是在镜子(mirror)中看到自己的样子的。

5、联系句中的glances等语境可以推知,汤姆偶尔偷偷地(steals)看理发师。

6、 结合句中的smells;sweat和aftershave等,说明此处指他闻到sweat和aftershave混合的味道(mixture)。

7、句中“except for the sound of the barber’s shoes rubbing on the plastic carpet”说明,这里很安静,没有任何噪音(noiseless)。

8、此处描写房间里的声音,所以能听到剪子的咔嚓咔嚓 (click)声。

9、 汤姆坐在房间里,所以他所看到的外面的云彩等是在窗户上反射过来的(reflection)。

10、云彩伴随着剪刀发出的咔嚓声(sound)移动。

11、理发师在修剪汤姆的头发,所以他低头看到像雪一样落下(falls)的头发。

12、他想象(imagines)像大人和其他大男孩一样坐在椅子上的样子。

13、 此处的语境谈到他坐在椅子上,由此可知此处指一把特制的椅子(bench)。

14、 汤姆从椅子上面跳下来了,说明史密斯先生已经完成了 (finished)工作。

15、下文提到地上的头发,所以此处指汤姆低头看(looking down)。look into“往……里面看”。

16、根据第17个空后面的“the broken blonde hair”可知,他看到了他自己的金黄色(blonde)的头发。

17、联系下文中的“to  18  them from the others”,说明他想收集(gather up)起来这些七零八碎的头发。

18、句中的“from the others”等信息说明他想把自己的头发和其他人的分离开。

19、根据上文中的“let’s get some fish and chips to take home”可知,买些吃的可以免得(save)妈妈煮茶。

20、 本文主要介绍了汤姆理发的情景,由此可以推知,他所看到的是自己的头发。

【语篇导读】

本文作者描写了小汤姆在父亲的陪同下在理发店理发的详细过程,同时我们可以看到,汤姆期待着自己快快长大的迫切心情。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
1、
  • A.Take 
  • B.Buy
  • C.Order 
  • D.Smell
2、
  • A.month 
  • B.week  
  • C.day
  • D.year
3、
  • A.stood  
  • B.sat 
  • C.gathered  
  • D.1ooked
4、
  • A.but  
  • B.so 
  • C.since   
  • D.because
5、
  • A.hearing   
  • B.thanking 
  • C.thinking   
  • D.looking
6、
  • A.play     
  • B.laugh   
  • C.quarrel
  • D.speak
7、
  • A.crying  
  • B.standing  
  • C.quarreling 
  • D.singing
8、
  • A.best  
  • B.oldest
  • C.largest
  • D.smallest
9、
  • A.kissed   
  • B.took 
  • C.seized     
  • D.waved
10、
  • A.hungry 
  • B.angry   
  • C.eager 
  • D.rude
11、
  • A.size   
  • B.number 
  • C.length    
  • D.amount
12、
  • A.letter
  • B.bread   
  • C.basket   
  • D.bag
13、
  • A.surprised     
  • B.pleased
  • C.terrified  
  • D.excited
14、
  • A.policeman 
  • B.teacher   
  • C.gentleman 
  • D.child
15、
  • A.by accident  
  • B.by heart 
  • C.by hand   
  • D.by itself
16、
  • A.letter  
  • B.apology 
  • C.money 
  • D.message
17、
  • A.luck 
  • B.use  
  • C.good   
  • D.mistake
18、
  • A.test 
  • B.reward 
  • C.thank  
  • D.attract
19、
  • A.careful 
  • B.grateful  
  • C.beautiful  
  • D.enthusiastic
20、
  • A.loaf 
  • B.basket
  • C.world   
  • D.money
【正确答案】
1:A

2:C

3:C

4:D

5:B

6:C

7:B

8:D

9:A

10:D

11:A

12:B

13:A

14:C

15:A

16:D

17:D

18:B

19:B

20:D

【答案详解】

1、 面包师给孩子们送面包,由此可知他要他们拿(Take)面包。

2、 根据句中的“better times come”可知,在情况改变之前,每天(every day)都可以回来拿面包吃。

3、 为了得到面包,这些饥饿的孩子们都聚集(gathered)在篮子周围。

4、 本题考查逻辑关系。他们之所以争吵,是因为(because)每个人都想得到最大的面包。

5、 孩子们拿到面包就走了,甚至不感谢(thanking)送面包的这个人。

6、 根据上文中的“and quarreled for the bread”,再联系struggle等语境可知,这个女孩不和其他的孩子争抢(quarrel)。

7、这个女孩不和其他人争抢,而只是站在(standing)远处。

8、联系上文中的“each wished to have the largest loaf”可知,大的面包都被抢走了,所以她只能拿到最小的(smallest)面包。

9、 根据风俗和习惯,女孩走的时候吻(kissed)了面包师的手。

10、 结合上文中的quarrel等语境可知,孩子们和以前一样粗鲁 (rude)。

11、由于女孩不去争抢,所以此处指她得到相当于昨天的一半大小(size)的面包。

12、孩子们都是来拿面包吃的,很清楚此处指把面包 (bread)切开。

13、 在面包里发现闪光的银子,妈妈当然感到很吃惊(surprised)。

14、 根据第二段最后一句可知,妈妈要女孩带着钱回到这位善良的先生(gentleman)那里。

15、 妈妈认为面包师是偶然(by accident)把银子放到面包里的。

16、 联系上段最后一句妈妈所说的话可知,此处指妈妈所说的情况(message)。

17、  面包师并不认为妈妈所说的情况是对的,所以说没有什么错误(mistake)。

18、 女孩从来不争不抢,面包师把银子放进最小的面包里当作给她的报酬(reward)。

19、根据女孩的表现,面包师希望她能够知道满足、感激,像她过去的样子。

20、上文中提到“the silver pieces”,由此说明此处指面包里的钱 (money)。

【语篇导读】

尽管饥饿,小女孩每次都不和别的孩子争抢面包,直到最后才拿到最小的面包,即使这样小女孩也很满足、感动,最终也获得了意外的回报。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
A twenty-three-year Dutch student has enjoyed a short but unexpected holiday in Dubai.Mr Frank Vreede,a business student,had taken a part–time job at Schiphol Airport to help pay for his  1  ,He worked as a baggage handler.

Last Friday night after a  2  day in the university library preparing for his final exams,Frank was  3  a plane at the airport.He was waiting for the next baggage truck to arrive and he felt tired.He decided to have a  4  rest,so he sat down in the hold of the plane and shut his eyes–just for a moment.

  5  ,while he was sleeping,the plane took off.An hour later,Frank  6  and was shocked to discover that the plane was in the air.  7  was a terrible noise from the engines,and he tried not to   8  .It was dark,uncomfortable and very,very cold.Frank knew he could not  9  in the freezing temperatures.It was an impossible situation.

He decided to make as much  10  as possible.He hit the ceiling of the baggage hold and shouted at the top of his voice.  11  a passenger heard the noise and called a flight attendant,who immediately informed the pilot.  12   the captain understood what was happening,he ordered hot air to be pumped into the hold.

When the plane arrived at Dubai International Airport,an ambulance was waiting to take the very  13  and frightened Mr Vreede to hospital.  14  examined him,but he was unhurt and was allowed to leave after a few hours.  15  spread quickly about this“stowaway”.The managing Director of one of Dubai’s top hotels offered him a free room for the weekend.“He must have wanted to come to Dubai very much if he was prepared to  16  in the hold!”

  17  been so kind,”said Mr Vreede.“I’m really enjoying my stay in Dubai and I’m getting a lot of rest,so I won’t fall asleep on the job again.”He also  18  to his boss for sleeping at work  19  working,and promised it would not happen again.“Next time,I’ll catch a  20  flight!”said Mr Vreede.

1、
  • A.business    
  • B.studies   
  • C.flights    
  • D.exams
2、
  • A.tiring 
  • B.boring 
  • C.lazy 
  • D.sad
3、
  • A.boarding 
  • B.repairing   
  • C.loading
  • D.sweeping
4、
  • A.good  
  • B.quiet  
  • C.full  
  • D.quick
5、
  • A.However  
  • B.Therefore 
  • C.Besides 
  • D.Otherwise
6、
  • A.set up 
  • B.threw up 
  • C.woke up 
  • D.looked up
7、
  • A.It  
  • B.There 
  • C.What
  • D.That
8、
  • A.risk 
  • B.anger
  • C.bother  
  • D.panic
9、
  • A.guarantee 
  • B.survive   
  • C.challenge 
  • D.involve
10、
  • A.sense  
  • B.progress  
  • C.fortune  
  • D.noise
11、
  • A.Luckily 
  • B.Generally
  • C.Actually  
  • D.Usually
12、
  • A.Unless 
  • B.Though
  • C.Once 
  • D.Since
13、
  • A.sleepy  
  • B.greedy   
  • C.hungry  
  • D.cold
14、
  • A.Workers  
  • B.Passengers
  • C.Doctors 
  • D.Pilots
15、
  • A.Diseases   
  • B.News
  • C.Fear
  • D.Lies
16、
  • A.travel  
  • B.hide
  • C.leave
  • D.sleep
17、
  • A.Nobody’s  
  • B.Someone’s   
  • C.Anyone’s   
  • D.Everyone’s
18、
  • A.applied  
  • B.contributed 
  • C.apologized  
  • D.appealed
19、
  • A.instead of 
  • B.in spite of 
  • C.in case of   
  • D.except for
20、
  • A.local  
  • B.regular 
  • C.delayed 
  • D.cheap
【正确答案】
1:B

2:A

3:C

4:D

5:A

6:C

7:B

8:D

9:B

10:D

11:A

12:C

13:D

14:C

15:B

16:A

17:D

18:C

19:A

20:B

【答案详解】

1、根据上句可知,Vreede是学生,所以干兼职是为了赚钱付学(studies)费。

2、句中的“preparing for his final exams”说明,这是令人感到疲劳的(tiring)一天。

3、 结合上段最后一句中的“a baggage handler”可知,弗兰克正在给飞机装货物(loading)。

4、弗兰克很疲劳,行李车暂时还没过来,所以他决定短暂(quick)休息一下。

5、本题考查逻辑关系。本来是想休息一下的,然而(However),飞机却起飞了。

6、上文中提到弗兰克睡着了,所以发现飞机已经起飞到空中,他醒来(woke up)之后感到很吃惊。set up“建立”;throw up“呕吐”;look up“抬头看”。

7、飞机起飞了,当然有(There was)发动机的声音。

8、弗兰克遇到这种情况,他尽量地保持镇静,不要紧张(panic)。

9、他所在的地方漆黑一片,寒冷且不舒服,弗兰克知道在这么寒冷的温度中无法活下去(survive)。

10、 根据下文中的“He hit the ceiling of the baggage hold and shouted at the top of his voice.”可知,他弄出很大的声音(noise)。

11、幸运的是(Luckily),有乘客听到了他弄出的声音。

12、机长一知道发生的意外情况,就命人往里面喷热空气,让温度升高,保持里面温暖。根据句意可知应用once。

13、根据上文中的“It was dark,uncomfortable and very,very cold.”可知,此时弗兰克被冻的冰冷(cold)且非常恐惧。

14、联系上文中的“an ambulance”等信息可知,医生(Doctors)给弗兰克做了检查。

15、由下文中的“The managing Director of one of Dubai’s top hotels offered him a free room for the weekend.”等信息可知,其他人知道了所发生的事情,也就是消息(News)传了出去。

16、   此处选travel指弗兰克意外的这次旅行。

17、 从机长到经理的做法让弗兰克感到每一个人(Everyone’s)都很友善。

18、  在工作期间他睡着了,且发生了意外,所以他向老板道歉 (apologized)。

19、此处说明道歉的原因,在工作时间不是工作,而是(instead of)在班上睡觉。

20、这次旅行是意外的事故,所以弗兰克说,下次一定乘坐正常的 (regular)航班。

【语篇导读】

弗兰克是机场的装卸工,偶然的机会,飞机起飞了,而他因睡着了而还没来得及下来。文章描写了弗兰克在飞机上的经历和感受。由于所发生的事情,弗兰克最后向老板道歉。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
It was in my high school science class.I was doing a task in front of the classroom with my favorite shirt on.

A  1  came,“Nice shirt.”I smiled from ear to ear.Then another voice said,“That shirt belonged to my dad.Greg’s mother works for my family.We were going to  2  that shirt away,but gave it to her  3  .”I was speechless.I wanted to hide.

I  4  the shirt in the back of the closet and told my mum what had happened.She then dialed her  5  ,“I will no longer work for your family,”she told him.That night,Mom told my dad that she couldn’t clean anymore;she knew her life’s  6  was something greater.

The next morning she  7  with the personnel manager at the Board of Education.He told her that without a proper education she could not teach.So mom decided to  8  a university.

After the first year in college,she went back to the personnel manager.He said,“You are  9   ,aren’t you?I think I have a  10  for you as a teacher’s assistant.This opportunity deals with children who are mentally challenged with little or no chance of  11  .”Mom accepted the opportunity very  12  .

For almost five years,as a teacher’s assistant,she saw teacher after teacher give up on the children and quit,feeling  13  .Then one day,the personnel manager and the principal    14  in her classroom.The principal said,“We have watched how you  15  the children and how they communicate with you and admire your hard-working  16  over the last five years.We are all in agreement that you  17   be the teacher of this class.”

My mom spent more than 20 years there.  18  her career,she was voted Teacher of the Year.All of this came about because of the  19  comment made in the classroom that day.Mom showed me how to handle  20  situations and never give up.

1、
  • A.noise  
  • B.voice   
  • C.sound   
  • D.tune
2、
  • A.get   
  • B.take    
  • C.carry  
  • D.throw
3、
  • A.otherwise   
  • B.anyhow  
  • C.instead 
  • D.actually
4、
  • A.settled 
  • B.pushed 
  • C.stored 
  • D.stuck
5、
  • A.teacher  
  • B.employer
  • C.director
  • D.adviser
6、
  • A.purpose  
  • B.encouragement 
  • C.achievement   
  • D.victory
7、
  • A.went     
  • B.met
  • C.worked   
  • D.stayed
8、
  • A.visit 
  • B.continue 
  • C.attend  
  • D.prepare
9、
  • A.serious 
  • B.fortunate   
  • C.careful   
  • D.responsible
10、
  • A.career 
  • B.duty
  • C.position 
  • D.part
11、
  • A.learning  
  • B.judging
  • C.obeying
  • D.imagining
12、
  • A.patiently  
  • B.eagerly  
  • C.successfully 
  • D.skillfully
13、
  • A.upset   
  • B.frightened   
  • C.guilty  
  • D.ashamed
14、
  • A.looked up 
  • B.went up  
  • C.took up  
  • D.showed up
15、
  • A.believe   
  • B.protect 
  • C.treat 
  • D.receive
16、
  • A.spirit  
  • B.intention 
  • C.action
  • D.attempt
17、
  • A.must   
  • B.would
  • C.might 
  • D.should
18、
  • A.At
  • B.During  
  • C.On  
  • D.With
19、
  • A.worthless 
  • B.thoughtless  
  • C.hopeless
  • D.helpless
20、
  • A.challenging  
  • B.different  
  • C.dangerous
  • D.strange
【正确答案】
1:B

2:D

3:C

4:D

5:B

6:A

7:B

8:C

9:A

10:C

11:A

12:B

13:A

14:D

15:C

16:A

17:D

18:B

19:B

20:A

【答案详解】

1、根据后面的“Then another voice”可知,此处指传来一个声音(voice)。noise“噪音”;sound泛指一切“声音”;tune“声调”。

2、根据but所表示的转折意义以及下文语境可知,他们本来是想扔掉(throw)这件衬衫的。throw…away“把……扔掉”。

3、他们没有扔掉它,而是(instead)送给了Greg的妈妈。otherwise“不然的话”;anyhow“不管怎样”;actually“事实上”。

4、下文中的“I wanted to hide.”暗示,此处的意思是作者由于感觉受到了羞辱所以把衬衫塞进(stuck)了衣橱的后面。settle“解决;安排”,push“推”,store“储存”,三项均不符合语境。

5、结合上文中的“Greg’s mother works for my family.”可以推知,妈妈是给她的雇主(employer)打电话。

6、 根据下文中的“So mom decided to   8   a university.”,说明她知道自己有更大的目标(purpose)。encouragement“鼓励”;achievement“成就”;victory“成功”。

7、 根据下文她和人事经理的谈话可知,第二天早晨她去见了(met with)学校的人事经理。

8、没有接受正规的教育不能做老师,所以她决定上(attend)大学。 attend a university“上大学”。

9、根据上文,妈妈为了当老师而去上大学,学习一年又回来找工作,人事经理认为她是认真的。故选serious。

10、  根据句中的“a teacher’s assistant”可知,此处指职位(position)。

11、 根据上文中的“who are mentally challenged(智力障碍)”,再联系妈妈是个助教可知,他们会有学习(1earning)障碍。

12、  妈妈本来就想找一份工作,当然是很渴望(eagerly)得到这个职位。

13、  根据上文中的“she saw teacher after teacher give up on the children and quit”可知,这种情况让她感到很伤心(upset)。frightened“恐惧的”;guilty“有罪的”;ashamed“惭愧的”。

14、 根据下文可知,校长出现(showed up)在教室里。

15、下文中校长对她的工作表示肯定,原因是他们看到她是如何对待(treat)学生的。

16、根据上文可知,妈妈五年如一日,始终守护着这些孩子,善待他们。这是一种可敬的工作精神。

17、 本来她是助理,由于工作出色,所以校长认为她应该(should) 做这个班级的老师。

18、根据上文中的“My mom spent more than 20 years there.”可知,此处指在她从教期间,故用介词during。

19、这里指那时同学不经意间的(thoughtless)的评论。

20、 根据上文可知,这是一份富有挑战性的(challenging)工作。

【语篇导读】

由于“我”的衬衫受到同学不好的评价,妈妈感觉受到羞辱,于是决定去接受教育。在不懈的追求下,她如愿以偿做了一名教师,并最终有所成就。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
When middle-aged Alex quit his job and made up his mind to become a freelance writer(自由作家),no one could tell for sure whether he would succeed or not.He found a cold storage room in a building,set up a  1  typewriter and settled down to work.

After a year or so,however,Alex began to  2  himself.He found it was difficult to earn his living by  3  what he wrote.But Alex determined to put his dream to the test   4  it meant living with uncertainty and fear of  5  .This is the shadow land of hope,and  6  with a dream must learn to live there.

One day Alex got a(n)  7  ,“We need an assistant,and we’re paying $6,000 a year.” $6,000 was  8  money in 1960.It would enable Alex to get a nice apartment,a second-hand car and more. 9  ,he could write on the side.  10  the dollars were dancing in Alex’s head,something  11  his senses.He had dreamed of being a(n)  12  —full time.“Thanks but no,”Alex said  13  ,“I'm going to stick it out and write.”

After Alex got off the phone,he  14  everything he had:two cans of vegetables and 18 cents.Alex put the cans and cents into paper bag,saying to himself,“There’s everything you’ve made of yourself so far.”

Finally his work was  15  in 1970.Instantly he had the kind of fame and success that few writers  16  experienced.The shadows had turned into limelight(聚光灯).

Then one day,Alex  17  a box filled with things he had owned years before.  18  was a paper bag with two cans and 18 cents.Suddenly he  19  himself working in that cold storage room.It reminds Alex,and anyone with a dream,of the  20  and persistence it takes to stay the course in the shadow land.

1、
  • A.simple
  • B.wasted  
  • C.good   
  • D.used
2、
  • A.doubt 
  • B.check 
  • C.teach
  • D.hate
3、
  • A.collecting 
  • B.selling  
  • C.reading  
  • D.showing
4、
  • A.in case
  • B.now that 
  • C.even if  
  • D.as if
5、
  • A.failure 
  • B.difficulty  
  • C.loss 
  • D.danger
6、
  • A.someone  
  • B.nobody  
  • C.anyone  
  • D.another
7、
  • A.email 
  • B.message
  • C.letter
  • D.call
8、
  • A.certain 
  • B.real  
  • C.right  
  • D.high
9、
  • A.Still  
  • B.Besides   
  • C.However
  • D.Therefore
10、
  • A.If 
  • B.Once 
  • C.As  
  • D.So
11、
  • A.cleared  
  • B.controlled 
  • C.insured  
  • D.struck
12、
  • A.writer  
  • B.dancer 
  • C.driver 
  • D.assistant
13、
  • A.happily 
  • B.slowly 
  • C.firmly   
  • D.peacefully
14、
  • A.pulled down  
  • B.pulled out 
  • C.carried down 
  • D.carried out
15、
  • A.published  
  • B.completed
  • C.written  
  • D.stopped
16、
  • A.even 
  • B.ever  
  • C.always   
  • D.actually
17、
  • A.picked 
  • B.searched   
  • C.threw  
  • D.found
18、
  • A.Alongside 
  • B.Around   
  • C.Inside   
  • D.Above
19、
  • A.reminded  
  • B.told 
  • C.described 
  • D.pictured
20、
  • A.honesty 
  • B.courage 
  • C.intelligence
  • D.humour
【正确答案】
1:D

2:A

3:B

4:C

5:A

6:C

7:D

8:B

9:B

10:C

11:A

12:A

13:C

14:B

15:A

16:B

17:D

18:C

19:D

20:B

【答案详解】

1、 根据句中的a cold storage room可以推知,他住的房子是寒冷的地下室,根据下文也可知,他没有钱,所以他使用的可能是二手的(used)的打字机。wasted意为“浪费的,无用的”。

2、联系下文中的“He found it was difficult to earn his living”可知,Alex开始怀疑(doubt)自己。

3、 一个全职作家是通过出卖(selling)他创作的作品来维持生计的。

4、本题考查逻辑关系。Alex决心实现他的梦想,即使(even if)生活具有不确定性。选项中的now that意为“既然”。

5、 联系句中的表示并列关系的连词and连接的uncertainty可以推知,此处指“害怕失败(failure)”。difficulty“困难”;loss“损失,减少”。

6、根据上文中的“Alex determined to put his dream to the test”可知,他认为任何一个人(anyone)只要有梦想就一定要学会在逆境中生活。

7、联系下文中的“After Alex got off the phone”可知,这一天Alex接到一个电话(call)。

8、根据下文中的“It would enable Alex to get,a nice apartment,”可知,在当时的年代对Alex而言,六千美元是真正的(real)一大笔钱。

9、 作助手不仅仅能使Alex得到一座公寓、一辆二手车,除此之外(besides),还可以写作。

10、此处说明后面主句动作发生的时间,意为:当美元在他的大脑里舞动的时候(As)。

11、在这期间,冥冥中某种东西驱走(cleared)了他的这些想法。controll“控制”;insure“保证,为……投保”;strike“攻击;到来”。

12、 根据下文中的“I’m going to stick it out and write”可知,他一直梦想着成为一名作家(writer)。assistant“助手,助理”。

13、   即使是上面的诱惑也没有动摇他的决心,所以此处指他坚定地(firmly)说。

14、  联系下文中的“two cans of vegetables and 18 cents”可知,他拿出(pulled out)他所有的家当。pull down“拆毁,拖垮”;carry down“搬下来,拿下来”;carry out“执行,完成”。

15、句意:最后,他的作品于1970年出版(published)。根据下文A项符合语境。complete“完成”;write“书写”;stop“停止”。

16、 他赢得了成功,这种成功是以往(ever)很少数作家才能够经历的。

17、句意:一天,Alex发现了(found)一个盒子,里面装有他以前拥有的东西。

18、 此处指上文提到的“things”的具体内容:里面(inside)有一个纸袋,纸袋里面装着…。

19、句意:突然他脑海里浮现出(pictured)在那个寒冷的地下室里工作的场面。remind“提醒”;describe“描述”。

20、此处选courage和句中的persistence在语意上是一致的。honesty“诚实”;intelligence“智力”;humour“幽默”

【语篇导读】

人到中年的阿莱克斯放弃了工作,梦想成为一名作家。虽然前进的道路上布满了荆棘和挫折,但是他凭着自己的勇气和毅力赢得了最终的成功。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
Last weekend,I was blessed with an opportunity to serve as a volunteer in Maryland.I don’t have a car and the closest Amtrak station is about 30 minutes away from the actual site so I wasn’t sure   1  I would get there.I started thinking that maybe it wouldn’t be   2  and after a really long week,I thought that maybe I shouldn’t  3  at all.But I went ahead and posted a request for a   4  on the ride-share board.

A few days later,an individual I had never met   5  that he would be able to pick me up and   6  me off at the station.He was also planning on serving but said he would wait   7  my train arrived before driving out there.How kind   8   this person whom I’ve never even met,I thought to myself.My heart  9  ,and the stress I had been feeling from my week   10  away.

    When my new friend drove me to the train station,he   11  that it was in a deserted kind of area.There was no one   12  around.It was cold outside,and I still had 30 minutes to wait.So he  13  his car and said,“We will wait for the train to come together.”

I couldn’t believe his compassion and   14  .I knew that he had to be at work the next day  15  me,and that his wife and son were waiting for his return.But he just waited there with me so   16  ,generously serving with his time.

With five minutes   17  before the train arrived,he shared with me stories from his childhood.As a young boy,he   18  sit near the edge of the train tracks,excitedly waiting for the trains to rush by with all their force.That night,before returning home to his family,he waited with me as my train   19 .It didn’t rush by at full force but I left that station   20  the full force of his compassion and generosity.

1、
  • A.how 
  • B.why
  • C.whenever  
  • D.that
2、
  • A.necessary
  • B.essential  
  • C.possible
  • D.fortunate
3、
  • A.refuse 
  • B.volunteer
  • C.evaluate
  • D.challenge
4、
  • A.terminal 
  • B.sightseeing 
  • C.departure 
  • D.ride
5、
  • A.replied
  • B.blamed  
  • C.reflected
  • D.advocated
6、
  • A.fall 
  • B.break
  • C.take
  • D.drop
7、
  • A.though 
  • B.until 
  • C.unless
  • D.after
8、
  • A.beyond 
  • B.against 
  • C.for  
  • D.of
9、
  • A.warmed 
  • B.froze
  • C.calmed    
  • D.burnt
10、
  • A.gathered 
  • B.melted 
  • C.counted
  • D.cherished
11、
  • A.noticed   
  • B.founded
  • C.regretted
  • D.relieved
12、
  • A.thus 
  • B.also 
  • C.else
  • D.too
13、
  • A.started 
  • B.purchased 
  • C.parked
  • D.mended
14、
  • A.encouragement  
  • B.kindness
  • C.commitment
  • D.privilege
15、
  • A.instead of 
  • B.regardless of 
  • C.far from
  • D.just like
16、
  • A.strictly
  • B.seriously 
  • C.patiently
  • D.carefully
17、
  • A.left 
  • B.gone
  • C.passed   
  • D.spared
18、
  • A.accustomed to
  • B.used to 
  • C.stuck to    
  • D.attached to
19、
  • A.stretched 
  • B.vanished  
  • C.pulled
  • D.approached
20、
  • A.envying 
  • B.impressing 
  • C.feeling
  • D.ignoring
【正确答案】
1:A

2:C

3:B

4:D

5:A

6:D

7:B

8:D

9:A

10:B

11:A

12:C

13:C

14:B

15:D

16:C

17:A

18:B

19:D

20:C

【答案详解】

1、我没有汽车,而且距离实际站点最近的车站也要大约30分钟的路程,因此我不知道怎样才能到达那里。how引导宾语从句,在从句中作方式状语,意思是“如何,怎样”。

2、我开始想,也许做志愿者是不可能的事情了。necessary(必要的)和essential(必不可少的)意思相近,同比排除;fortunate(幸运的)不符合语境。

3、 在漫长的一周之后,我想可能我根本就不应该做志愿者。文章第一句中的to serve as a volunteer有提示。volunteer自愿做;refuse拒绝;evaluate评估;challenge向……挑战。

4、下文on the ride share board提示,这里指我发了一份请求搭便车的帖子。ride搭便车;terminal终点站;sightseeing观光;departure出发。

5、几天之后,一个素昧平生的人给了我回复。reply答复;blame指责;reflect反映;advocate提倡。

6、 根据上文的pick me up可知,这里指他可以开车来接我,然后送我到车站下车。drop sb.off让某人下车;fall off跌落,下降;break off中断,折断;take sb.off换下。

7、 他会等到火车来再离开。until引导时间状语从句,意思是“直到……”。

8、 评价人的性格或品质时,形容词kind后接of sb.。

9、 我的心里暖暖的,一周以来的压力也慢慢消失了。

10、 melt away是固定短语,意思是“慢慢消失”。gather聚集;count计算;cherish珍爱。

11、 他注意到车站所处的位置空旷、荒寂。B项改为find(发现)的过去式found就对了,founded是动词found(创建)的过去式。

12、四周没有其他的人。else常用于no one,nothing,everything,somebody,anything等不定代词之后,意思是“其他的,别的”。

13、 根据下文可知,这位朋友决定陪我一起等火车,所以把车停放好(park his car)符合文章逻辑。

14、 我不敢相信他的同情和善良。第8空处How kind of this person也有提示。encouragement鼓励;commitment承诺;privilege特权。

15、 我知道他和我一样,第二天都得上班。just like正如,与……一样;instead of代替;regardless of不管,不顾;far from远非。

16、他耐心地陪着我等车。strictly严格地;seriously严肃地;carefully仔细地。

17、 还剩下五分钟火车就要来了,利用这段时间他给我讲起了童年的故事。过去分词left作宾语补足语。B、C两项意义相近,同比排除;D项表示“抽出(时间)”,不符合语境。

18、 这里指他过去常常坐在铁道边。used to do sth.表示过去常常做某事,而现在不做了;get accustomed to(doing)sth.习惯于(做)某事;stick to坚持;attach to sb./sth.与……有关联。

19、他一直陪着我等到火车驶近。approach (在距离或时间上)靠近,接近;stretch伸展,延伸;vanish突然消失;pull拉,拖。

20、 离开车站时,我并没有感觉到火车全速行驶的力量,而是感受到了他的同情和慷慨所带来的全部力量。feeling...为现在分词短语作伴随状语。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
It was Easter 1990,and my family was on a once-in-a-lifetime trip to the Solomon Islands for my sister’s wedding.

I was traveling with my husband,my four-year-old son and my daughter,who was nearly two.We’d been   1  it was very hot in the Solomons,so we’d   2  lots of light cotton clothes and were wearing the same as it was summer.The only problem was that we had to catch an overnight bus that   3  at midnight for the airport so we could make our early morning   4  to Honiara.It was cold on the bus! My husband and I were snuggling(依偎)our children as best we could,trying to keep them  5  .The bus stopped many times as passengers got on and off,and we didn’t take much   6  .The little ones were  7  ,unable to sleep for the biting cold.Then at one stop,an old lady came forward from the back of the bus and paused by our seat.I sat forward to see what she wanted and she   8  out a small knee rug(毛毯).My little girl reached 9  for it and pulled it tight   10  her.The lady said she’d made the rug herself and,seeing that we were cold,she wanted us to use it.After she went back to her seat,our now-warm children   11  off,and they slept snugly all the way to the airport.Just a stop or two   12  we arrived,the rug lady made her way to the door to get off.I tried to   13  the children to return her blanket,but she protested.“No,”she said,“  14  it.I can always make another one!”

Over the years,that little blanket became a   15  to me and to my children of the kindness of strangers.I told the story to the children over and over and hung the rug on the end of my daughter’s bed so we would see it often.That rug was handmade with the colours carefully chosen.Yet its maker   16  with it to keep my family warm for a night.If ever people were bad or   17  ,it served as a   18  that there is goodness in the world.

I am forever   19  ,not just for the warmth that night,but for the lifelong reminder of the   20  of people.That blanket has warmed my life.

1、
  • A.confirmed 
  • B.told 
  • C.advised  
  • D.persuaded
2、
  • A.offered 
  • B.piled  
  • C.packed
  • D.discovered
3、
  • A.left 
  • B.went
  • C.pulled
  • D.drove
4、
  • A.train
  • B.trip 
  • C.ride
  • D.flight
5、
  • A.comfortable 
  • B.warm
  • C.calm
  • D.quiet
6、
  • A.care
  • B.notice
  • C.action  
  • D.attention
7、
  • A.naughty 
  • B.noisy 
  • C.restless  
  • D.energetic
8、
  • A.showed 
  • B.made 
  • C.put
  • D.held
9、
  • A.silently 
  • B.eagerly
  • C.patiently  
  • D.bravely
10、
  • A.around 
  • B.on
  • C.over
  • D.towards
11、
  • A.slept  
  • B.went 
  • C.nodded
  • D.shook
12、
  • A.after
  • B.until 
  • C.as
  • D.before
13、
  • A.unload
  • B.unwrap
  • C.unfold
  • D.unpack
14、
  • A.keep
  • B.possess
  • C.return
  • D.bring
15、
  • A.sign
  • B.mark
  • C.symbol 
  • D.decoration
16、
  • A.remained 
  • B.parted 
  • C.deserted
  • D.handed
17、
  • A.cruel  
  • B.sensitive
  • C.cautious
  • D.ugly
18、
  • A.story
  • B.gift  
  • C.reminder
  • D.reward
19、
  • A.delighted  
  • B.pitiful 
  • C.excited
  • D.grateful
20、
  • A.goodness 
  • B.warmth
  • C.welcome
  • D.help
【正确答案】
1:B

2:C

3:A

4:D

5:B

6:

7:C

8:D

9:B

10:A

11:B

12:

13:B

14:A

15:C

16:B

17:A

18:C

19:D

20:A

【答案详解】

1、考查动词。我们被告知所罗门地区非常热。根据下文一家人所做的准备,得出B选项。tell告诉;confirm确认,证实;advise建议;persuade说服。

2、考查动词。此处是出行前的打包收拾。pack收拾(行李);offer提供;pile堆放;discover发现。

3、考查动词。汽车出发用leave。pull拖,拉;drive驾驶。

4、 考查名词。根据前面的airport可知选D。

5、考查形容词。因为公共汽车上很冷,所以他们相互依偎,为了暖和。warm温暖的;comfortable舒服的;calm冷静的;quiet安静的。

6、考查名词。take much notice多加关注。take care小心;take action采取行动;pay attention to注意。

7、考查形容词。因为太冷了,所以小孩子们是睡不着的。restless没有睡眠的,坐立不安的;naughty淘气的;noisy喧闹的;energetic精力充沛的。

8、 考查动词短语。hold out递出东西;make out辨认清楚;put out熄灭。

9、考查副词。因为太冷了,所以看到有人给毛毯,就很渴望地接过来。eagerly渴望地;silently默默地;patiently耐心地;bravely勇敢地。

10、考查介词。around围绕,环绕,此处指女孩用毯子把自己裹起来。

11、考查动词短语。因为暖和了,所以孩子们就睡着了。go off入睡,睡着。nod off打盹,打瞌睡;sleep off以睡眠来消除……;shake off去除,摆脱。

12、 考查连词。在我们到达之前的一站或两站。

13、考查动词。因为想还毛毯,毛毯又裹在孩子身上,所以试图把毛毯从孩子身上解下来。unwrap打开,解开;unload卸载;unfold打开;unpack打开(箱、包等)取。

14、考查动词。keep留着;possess拥有;return返还;bring带来。

15、 考查名词。a symbol of……的象征。sign符号,迹象;mark标志,符号;decoration装饰。

16、考查动词。part with sth.舍弃,与……分开。

17、 考查形容词。bad or cruel邪恶或残忍,为同义词。

18、考查名词。reminder提醒之物;reward报酬。即使人们曾经邪恶或残忍,这个毛毯可以提醒我们人间自有善良存在。

19、考查形容词。我永远心存感激,不仅是感激那一晚的温暖,也感激对人类善良的一生的提醒。grateful感激的;delighted高兴的;pitiful可怜的;excited兴奋的。

20、考查名词。根据上文的goodness选出A项。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂
Education from My Father

My memories of my father are slim because he was so sick in the last years of his life.But there are   1  that I am often reminded of and which may have had some bearing on my love of   2  

When I was small I was somewhat   3  of lightning and thunder.My father explained it.The explanation was in   4  that a child could understand but was basically correct.I gained a better   5  later,but I didn’t have to unlearn anything.

What he said was that there was electricity in the clouds   6  it travelled to the ground like a spark.When it travelled   7  the air it made the air so hot that it  8  .Then there was nothing where the air had been and the air all around rushed in to   9  the space.He clapped his hands together very loud,  10  to be the air rushing in,and said that made the thunder.When I hear thunder,I can still hear that   11  

He explained why if it was cloudy in the winter the night was warmer than if it was   12  .It was one of those nights when the sky was full of stars:no moon,no town lights.But there were more stars than you could   13  and they had color too.He said that if there were no clouds,we had no blankets and were   14  to the universe.Our warmth was going to   15  the whole universe.when there were clouds,they were like blankets and we were not exposed to the universe.I   16  feel on the edge of space on a very clear night.

I am sure there were many other lessons that I   17  but no longer remember.What I did   18  ,in general,was that there were explanations and that the more I understood them,the more comfortable the world was to live in.I was not taught that there were   19  but that there was understanding if you looked for it.This may be why I have always been   20  in science.

1、
  • A.others
  • B.few 
  • C.some
  • D.all
2、
  • A.science 
  • B.nature 
  • C.weather
  • D.universe
3、
  • A.sure
  • B.fond 
  • C.tired
  • D.afraid
4、
  • A.depth 
  • B.words  
  • C.gestures  
  • D.data
5、
  • A.understanding 
  • B.knowledge 
  • C.command
  • D.confidence
6、
  • A.but
  • B.and  
  • C.for
  • D.or
7、
  • A.above
  • B.to
  • C.along
  • D.through
8、
  • A.shone 
  • B.burned  
  • C.expanded
  • D.broke
9、
  • A.fill  
  • B.make  
  • C.avoid  
  • D.break
10、
  • A.trying 
  • B.proving 
  • C.hoping
  • D.pretending
11、
  • A.clap 
  • B.remark  
  • C.voice
  • D.crash
12、
  • A.cold 
  • B.bright 
  • C.clear
  • D.foggy
13、
  • A.explore 
  • B.foresee
  • C.imagine
  • D.identify
14、
  • A.committed 
  • B.exposed
  • C.related
  • D.led
15、
  • A.heat 
  • B.protect  
  • C.extend
  • D.light
16、
  • A.ever 
  • B.also 
  • C.even
  • D.still
17、
  • A.selected 
  • B.arranged
  • C.absorbed
  • D.delivered
18、
  • A.consider
  • B.promise  
  • C.explain
  • D.learn
19、
  • A.memories
  • B.blankets 
  • C.mysteries 
  • D.thunders
20、
  • A.engaged 
  • B.interested 
  • C.successful
  • D.skillful
【正确答案】
1:C

2:

3:D

4:B

5:A

6:B

7:D

8:B

9:A

10:D

11:A

12:C

13:C

14:B

15:A

16:D

17:C

18:D

19:C

20:B

【答案详解】

1、 在前一句中有slim“少的”一词,而本句以表转折意义的词but开始,故此空应为some“一些”。

2、文章最后一句话暗示“我”对“科学”感兴趣,与此处相呼应。

3、be afraid of“害怕”。小时候“我”害怕雷电,父亲就为“我”解释这一现象。be sure of对……有把握;be fond of喜欢;be tired of厌烦。

4、  in words用语言。从下文内容可知父亲是用语言来解释雷电的产生过程。in depth深入的,彻底的;in gestures用手势;in data用数据。

5、understanding了解,理解。在文章19题所在句子中有暗示。句意:后来我(对雷电)有所了解,但我并没有(因此而)故意忘记任何事物。

6、  前后两个句子为顺承关系,故选and“并且”。

7、  travel through the air在空气中穿过;above在……上面;along沿着。因前文提到travelled to the ground,所以此处应是through。

8、句意:当它在空气中穿过时,它使得空气如此热,以至于它燃烧起来。文中有hot一词,而且在后一句中出现了“在原本空气存在的地方,什么都没有了”,可知此处应为burned。

9、A.fill装满,填满;B.make制作;C.avoid避免;D.break打碎。故选A,表示填满这一空间。

10、他大声拍手,装作是冲入的空气。A.努力;B.证明;C.希望。

11、 前文中有clap一词暗示。

12、前文中有cloudy“多云的”,此处表对比,故用clear“晴朗的”。

13、在天空中有很多星星,远多于你能想象到的。A.探测;B.预见;D.证明,鉴定。

14、从后文we were not exposed to the universe可知此处应为exposed。

15、heat加热,使变热。因为此句主语是our warmth,故用heat。

16、 在第三段最后一句中有暗示:I can still hear that clap,故此处选D项。

17、 C.吸收,理解;A.选择;B.安排,整理;D.发表。

18、大体上,我所学到的是(一切现象)都有其解释,并且我理解得越多,生活在这个世界上就会越舒适。

19、C.神秘的事,难以理解的事物;A.记忆;B.毯子;D.雷。父亲教“我”世上没有神秘的事物,只要你寻找,总会找到一些解释。

20、 be interested in对……感兴趣,与第一段最后一句中的my love of science相呼应。

创建者: 绩优堂 贡献者: 绩优堂

首页上一页下一页末页1/5转到Go

分享到:

相关知识点